Просіювачі борошна, цукру, сухого молока
Просіювачі борошна, цукру та сухого молока
Просіювачі борошна - необхідною складовою будь-якого виробництва. Основна роль, яку виконує просіювач, пов'язана з виявленням та відсіюванням сторонніх домішок та предметів, які могли випадково потрапити під час завантаження та транспортування. Крім цього, просіювання борошна значно підвищує якість продукта при випіканні. Це пов’язано з аерацією - насиченням борошна киснем. Борошно має властивість залежуватися, внаслідок чого воно пресується, вбирає вологу або пересихає. Оброблена через просіювач борошняна продукція, насичена киснем, набуває нормального рівня вологи і найкраще входить у процес бродіння.
Якщо при домашньому випіканні можна пробачити, коли кондитерський виріб виходить недостатньо пишним, з грудками або зайвими випадковими включеннями, то в комерційному виробництві від якості продукції залежать обсяги продажів, не кажучи вже про ризик отримати браковану партію і зазнати збитків вже на початковій стадії виробництва.
Просіювач борошна промисловий набув популярності в таких видах виробництва як:
- хлібопекарні: тут використання просіювача вважається обов'язковою умовою;
- кондитерські цехи та дрібні підприємства;
- піцерії та інші точки швидкого харчування, де використовується борошняна продукція;
- підприємства з фасування та продажу борошна для побутових користувачів;
- виробництво макаронних виробів та інших напівфабрикатів на основі борошна.
Основні переваги використання просіювача борошна промислового
При своїй простоті, легкості та практичності, просіювач для борошна вважається першою необхідністю на виробництві. Основні його переваги:
- обробка великих обсягів продукції;
- надійна розбірна конструкція;
- простий та дешевий в обслуговуванні;
- магнітна пастка дозволяє видалити металеві домішки;
- можливість заміни сіток з різним розміром комірки;
- використання у зв'язці зі шнековим конвеєром з автоматичною дозованою подачею;
- універсальний принцип використання, крім муки його можна використовувати як просіювач для цукру, яєчного порошку, сухого молока.
Просіювач борошна: різновиди, моделі та їх відмінності
Існує кілька типів просіювачів борошна, в основі яких той самий принцип роботи, але є відмінності в техніці просіювання матеріалу. Вирізняють такі різновиди просіювачів:
- Барабанний просіювач. Використовується відцентровий принцип, в основі якого лежить барабан, що обертається, всередині якого знаходиться шнековий гвинт, що подає борошно на сито. У процесі роботи відбувається видалення домішок та насичення борошна киснем (аерація). Конструкція барабана просіювача легка і проста в обслуговуванні. Їх застосовують на підприємствах із великим оборотом продукції. Деякі моделі здатні обробляти понад 3000 кг борошна за годину;
- Просіювач вібраційний. У цих моделях використовується той самий принцип, що і при ручному просіюванні борошна, відрізняються лише обсяги. Подача борошна відбувається відразу на сито, яке здійснює зворотно-поступальні рухи. Найчастіше вібраційний просіювач застосовується у міні пекарнях, піцеріях, а також на виробництві макаронних виробів.
Крім того, існує поділ на автоматичний просіювач та з ручною подачею матеріалу. Автоматичний пристрій значно знижує обсяги ручної праці на виробництві. Борошнопросіювач для міні пекарні може бути оснащений можливістю вбудовувати додаткову систему подачі борошна через шнековий конвеєр. На сьогоднішній день в Україні можна просіювач борошна купити для будь-якої сипучої речовини на виробництві.
Купити просіювач для борошна від виробника та на замовлення у Києві та Київській області
Для того, щоб максимально автоматизувати виробництво, обладнати пекарню та кондитерський цех, найкраще замовляти всі складові в одного виробника. Купити просіювач борошна разом із шнековими транспортерами, сумісними з даними моделями, можна у фірмі «Технік». Консультанти підберуть найоптимальніший варіант під конкретне виробництво.
Серед найпопулярніших моделей – просіювач борошна для пекарні, який може бути виготовлений як із вуглецевої, так і з нержавіючої сталі. Можна замовити виготовлення просіювача на пневмотранспорт та інші варіанти.
У компанії «Технік» можна не тільки купити мукопросіювач та запчастини для нього, але і замовити обслуговування та ремонт обладнання в межах Київської області.
Як використовується просіювач цукру на виробництві
З найчастіших питань, які ставлять підприємці при купівлі просіювача:
- Як знайти найуніверсальніший просіювач для пекарні?
- Навіщо в принципі потрібен просіювач цукру?
На перше запитання відповідь досить проста: практично всі моделі призначені для просіювання борошна, так і інших сипучих харчових продуктів: цукор, спеції, сухе молоко, яєчний порошок, солі, какао-порошку, крохмалю.
Що стосується цукру, то це продукт, який потребує обробки. У будь-якому цукровому виробництві використовується просіювач для цукру. Такий пристрій дозволяє:
- звільнити робочі руки;
- підвищити якість продукції;
- ділити цукор на фракції;
- видаляти непотрібні домішки у цукрі;
- автоматизувати процес.
Так само, як і для борошна, є можливість купити просіювач для цукру кількох типів: з використанням барабана і просіювач цукру побудований на принципі вібрації. Останній відмінно підходить для просіювання цукрового піску та пудри.
Вібраційний просіювач: особливості використання
Основне завдання, яке виконує вібропросіювач або вібросито – це видалення металодомішок та інших грудок із сипучого матеріалу. Продукт через шнек потрапляє в барабан, де потрібна частина, що проходить через сітку, йде в магнітну пастку, а так що не проходить у відсівання. На просіювачах "Технік" використовується неодимовий залізо-борний магніт, який дозволяє забрати всі металеві домішки, та сітка від 1 мм до 5 мм.
При використанні вібраційного просіювача можлива як ручна, так і автоматична подача. Тут все залежить від обсягу виробництва, автоматизації самого робочого процесу та від поставлених завдань.
Незважаючи на те, що вібропросіювач найчастіше використовується в мініпекарнях, багато моделей здатні справлятися з великими обсягами продукції, просіюючи до 3000 кг борошна на годину, працюючи при цьому всю зміну.
Залежно від типу сипучого продукту необхідно вибирати розмір комірки сита, всі вони знімні та замінні.
Вибрати та купити вібропросівник у Києві
Вібропросіювач вітчизняного виробництва має просту конструкцію, придатну для швидкого обслуговування та недорого ремонту, заміни будь-яких складових.
Перед замовленням можна уточнити розмір фракцій для просіювання, кількість ярусів. Пристрій комплектується системою очищення сітки, що дозволяє уникнути забивання осередків, що особливо важливо при використанні вологих та липких сумішей.
Купити просіювач для борошна, цукру та інших сипких продуктів можна у Києві, Київській області, з доставкою по Україні. Всі питання перед покупкою можна поставити консультанту, який багато в чому допоможе зробити правильний вибір та дасть поради щодо оптимізації виробництва.